Skrbimo za varnost in toplino vašega doma!
ZARADI KOLEKTIVNEGA DOPUSTA BO POSLOVALNICA INTEROKNO OD DNE 27.4.2020 DO 4.5.2020 ZAPRTA! ZA VSA DODATNA POJASNILA SMO VAM NA VOLJO
051 386 605
Avtomatizacija

Zakaj avtomatizacija?

Avtomatizacija in elektronika nas spremljata vsak dan, na vsakem koraku, zagotavljata nam udobje ali lažje in hitreje opravljeno delo, zakaj pa si nebi privoščili nekaj tega tudi doma?

Z avtomatiziranimi senčili INTEROKNO bo upravljanje le-teh izredno udobno in kar je predvsem pomembno – zanesljivo.

Pripravili smo vam številne možnosti, katere vam na kratko predstavljamo v naslednjih nekaj odstavkih. Prisrčno vas vabimo tudi v salon, kjer si lahko izdelke ogledate in jih seveda tudi preizkusite, da boste lažje našli pravega za svoj dom.

Uporaba motornega pogona je priporočljiva pri večjih dimenzijah senčila, ali po želji stranke. Z avtomatizacijo je upravljanje bolj udobno ali pa čisto avtomatično.

Za pogone senčil uporabljamo elektromotorje različnih moči in tipov.
Gre za cevne motorje, kateri so vgrajeni v os senčila, kar pomeni, da zaradi avtomatiziranega senčila ne zavzamejo dodatnega prostora in ne potrebujemo večje omarice senčila, kar je velika prednost.

Motor lahko ustavimo na katerikoli vmesni točki, torej lahko zagotovimo delno senčenje prostora, v skrajni točki zgoraj in spodaj, torej ko je senčilo odprto ali zaprto pa se bo motor ustavil sam.

Pripravo elektroinštalacije izvedemo tako, da pripeljemo gibljivo cev (požirko) do leve ali desne strani preklade.

Na notranji strani pripravimo dozo za stikalo in dozo za elektroinštalacijo.

Motorji za roletne pogone so do moči 500W, zato upoštevamo moč motorja, da lahko prilagodimo preseke dovodnih žic. (ponavadi je to kabel 3x1,5 ł)

Vezav in priklopov podjetje INTEROKNO ne izvaja. Senčila naj priklopi le zato usposobljena oseba. Pri izvajanju prikopa vam pomagamo s skico, katera je tudi na voljo v navodilih za uporabo roletnega motorja. Elektromotor ki nima vgrajenega sprejemnika se od motorja z vgrajenim sprejemnikom na zunaj razlikuje le po številu priklopnih žic.

Žice med sabo izoliramo, tako da ne morejo priti v stik, v kolikor ne montiramo vremenskih senzorjev ali ostale elektronike.

Za upravljanje z senčili so nam na voljo številne možnosti. Ročni oddajniki delujejo na frekvenci 433,92MHz in s posebno 52 bitno ROLL kodo, katera zagotavlja maksimalno varnost. Dosegi oddajnikov in sprejemnikov so do 200m na odprtem in do 35m znotraj zgradb. Tako bo delovanje vaših senčil nemoteno tudi v večjih poslovnih objektih.

Oglejte si korake vezave!

Za posamezno senčilo v večini primerov uporabimo ročni eno-kanalni oddajnik z nazivom ERGO1, in bo pripadajoč enemu senčilu v enem bivalnem prostoru, seveda pa lahko na isti oddajnih sprogramirate več senčil, vendar bo upravljanje le-teh istočasno, kar je lahko v nekaterih primerih neprijetno.

V kolikor ne želite ročnih oddajnikov, smo za vas pripravili stenski oddajnik, tako imenovani PLANO 1,kateri delujejo na enak način le da so montirani na zid, lahko pa jih tudi snamete in uporabite kot ročni oddajnik.

Za prostore, kjer imamo več senčil, katere želimo upravljati ločeno ali skupaj, uporabimo ročni šest-kanalni oddajnik ERGO 6. Z njim lahko ločimo do 6 skupin senčil po želji stranke, bodisi v enem prostoru ali v različnih. Seveda je izvedljivo tudi, če želite vsa senčila na vaši hiši spustiti hkrati, na primer zvečer, preden greste spat.

Potrebe za prenašanje oddajnikov ni, saj delujejo nemoteno v zgradbi tudi do 35m.
Tudi ta tip oddajnika vam lahko ponudimo kot stensko verzijo – PLANO 6, ki ga lahko snamete in uporabljate kot ročni oddajnik.

Planotime je daljinska programska ura kar pomeni da ne potrebujete dodatnega ožičenja in je dodatek vašemu domu z avtomatiziranimi senčili. Zagotavlja vam popolno udobje. Dovoljuje 6 avtomatiziranih skupin senčil. Z njo lahko upravljate popolnoma ročno ali avtomatsko s pred-nastavljenimi ukazi, ki sovpadajo z vašimi navadami. Torej vse kar morate vedeti je, kdaj želite da se senčila dvignejo in kdaj spustilo. Tudi če ob nedeljah radi dlje spite, to za PLANOTIME ne predstavlja problema. Takšnim ukazom pravimo dogodki.

Planotime je izdelan v zidni obliki z nosilcem, lahko pa ga tudi snamete in uporabljate kot ročni oddajnik.
Planotime je lahko samostojna enota za upravljanje vseh senčil v hiši, vendar pa priporočamo, da uporabite ročne oddajnike ERGO 1 in ERGO 2, Planotime pa kot dodatno enoto. Tako lahko zagotovimo maksimalno udobje upravljanja z vašimi senčili.