Skrbimo za varnost in toplino vašega doma!
ZARADI KOLEKTIVNEGA DOPUSTA BO POSLOVALNICA INTEROKNO OD DNE 27.4.2020 DO 4.5.2020 ZAPRTA! ZA VSA DODATNA POJASNILA SMO VAM NA VOLJO
051 386 605

Zakaj Rolete ?

Rolete so eden najpomembnejših faktorjev, kadar govorimo o senčenju prostora. Rolete podjetja INTEROKNO lahko prostor popolnoma zatemnijo ali deloma zasenčijo.

Z njimi dosežemo dodatno zvočno izolativnost, kakor tudi toplotno izolativnost - pozimi tudi do 25 %. Poleti nas spuščene rolete zelo učinkovito varujejo pred soncem, lamele, ki imajo svojo specifično obliko pa omogočajo prezračevanje tudi z zaprto roleto. Rolete so pomemben del protivlomne zaščite okna, v kombinaciji z vgrajenim integriranim komarnikom pa nas učinkovito varujejo tudi pred mrčesom.

Veliko pozornost smo namenili skoraj neslišnemu teku rolete za katerega nemoteno skrbijo krtačna tesnila v roletnih vodilih, PVC ali ALU lamele, katere so polnjene z poliuretansko peno. Žilave vzmeti skrbijo za lažje zapiranje rolete in  dvostransko uležajenje oktagonalne osi na nemoten tek. Posebej pomembni detajli, pri katerih uporabljamo proizvode visokega kakovostnega in cenovnega razreda so rolica z tesnilno krtačko in navijalec, kateri so iz ABS plastične mase. Zagotavljajo dolgo življenjsko dobo, in ohranjajo prvotno barvo (ne porumenijo).

rolete toplotna                           rolete lamere

Vodila s ščetkami, alu in pvc lamele, vzmeti rolete, dvojno uležajenje osi, rolca s ščetko in navijalec so visokega kvalitetnega razreda, ki omogoča zanesljivo, skoraj neslišno delovanje.

zaščita pred pogledi
ZAŠČITA PRED POGLEDI: Ne samo, da roleto spustite ob vročem poletnem dnevu, ampak jo lahko spustite vedno ko potrebujete zasebnost in zatemnjen prostor.
sluh
ENERGIJSKA VARČNOST: Zaprta roleta ustvari med roleto in oknom zračni žep, ki učinkovito zmanjšuje stroške ogrevanja.
zaščita okna
ZAŠČITA OKNA: Rolete predstavljajo zaščito okna pred dežjem, vetrom in soncem. Ščitijo pa tudi pred morebitnimi vlomilci.
sluh
ZVOČNA ZAŠČITA:
Učinek dvojne stne zmanjša obremenitev s hrupom, ki tako ostaja na zunanji steni okna.
prednosti rolet
Prednosti predokenskih rolet pred nadokenskimi roletami
  • Majhne omarice predokenskih rolet (od 137mm cm do 180 mm) omogočajo večjo svetlo površino okna kot nadokenske omarice.
  • Predokenske vidne omarice lahko zamenjamo, obnovimo, nadgradimo brez poseganja v fasado.
  • Fasaderska in slikopleskarska dela se opravijo pred montažo predokenske vidne omarice, kar onemogoča poškodbe rolet med izdelavo fasade in pleskanjem.
  • Različne oblike omaric in barvne variante dodajo poudarek zunanjemu izgledu okna in fasade.

 

nadometna
Nadometna roleta
podometna
Podometna roleta

V dveh izvedbah vam ponujamo vidno ali podometno varijanto predokenskih rolet. Pri vidnih roletah so možnosti bolj odprte kot pri drugih sistemih. Mini omarice (od 137 do 180mm) omogočajo večjo svetlo površino okna kot druge roletne omarice. Možna je vgradnja integriranega komarnika, katerega zvijete v omarico takrat ko ga ne potrebujete. Predokenske vidne rolete lahko zamenjamo, obnovimo, nadgradimo brez kakršnegakoli poseganja v zaključni sloj fasade. Vsa zaključna fasaderska dela se opravijo pred montažo rolete. Z različnimi oblikami in barvami omarice dodamo poudarek zunanjemu izgledu okna in fasade. Roletna škatla je sestavljena iz dveh delov aluminijaste pločevine, ki je ukrivljena v svojo specifično obliko, katera daje škatli trdnost. Stranske konzole so odlitki. Pri podometni izvedbi predokenskih rolet umaknemo omarico v fasado, tako da jo iz čelne strani prekriva dodatna izolacija in zaključni sloj fasade. Ta varijanta je najbolj priporočljiva pri novogradnjah in je tudi najbolj učinkovita. Tukaj se vključimo že pri razvoju projekta, pred samo vgradnjo stavbnega pohištva.

predokenska vidna
Predokenska vidna roleta
predokenska podometna roleta
Predokenska podometna roleta

 

Manj priporočljiva, vendar vseeno učinkovita rešitev so nadokenske rolete, katere so vgrajene nad okenskim podbojem skupaj z oknom. Tukaj skrbi za toplotno izolativnost posebej oblikovan stiropor, ki je vgrajen v roleti. Tudi pri tej sistemu imate možnost vgraditve integriranega komarnika. Pri podjetju INTEROKNO smo večjo pozornost namenili ravno predokenskim roletam, saj z njimi privarčujemo kar nekaj energije.

predokenska roleta
Nadokenska roleta
nadokenska roleta
nosilnost
NOSILNOST: aluminij je stabilnejši in bolj nosilen od ostalih materialov. Ima zelo dolgo življenjsko dobo in zahteva zelo malo vzdrževanja. Za vas pomeni zanesljivo investicijo za mnogo let.
ekologija
EKOLOGIJA: Lamele so polnjene brez CFC plinov (povezava), novi postopki prašnega barvanja pa ustrezajo strogim ekološkim predpisom
ekonomija
EKONOMIJA: aluminij je odporen proti vremenskim vplivom, barva aluminija pa še čez leta ohranja enako svežino. Odpade drago ponovno barvanje in vzdrževanje.
alu barve alu barve alu barve

Poleg standardnega upravljanja rolete preko navijalca in traku ali ročičnim pogonom, vam ponujamo še napredne sisteme upravljana z elektromotorji s stikali ali pa še enostavneje z motorjem, kateremu dodamo sprejemnik in roleto upravljate z daljinskim upravljalnikom.

Tukaj lahko posamezne rolete povežemo v grupe in sklope, katerim dodelimo programsko uro, vi pa sami določite kateri prostor in kdaj ga boste zasenčili, še vedno pa lahko vsako posamezno roleto neodvisno dvigujete in spuščate kadarkoli želite, skratka po vaši zamisli avtomatiziramo senčila, da bodo služila vam in vašemu domu, tako kot si to želite Vi.

Ročica
trak
daljinec

rolete teaser